19.10.2014 г., 10:29 ч.

Наследник на Вятъра... 

  Поезия » Друга
322 0 0

 

Наследник на Вятъра...

 

Във вечерта замислен си мечтая

във морската безбрежност поглед впил,

но в тази вечер аз ще осъзная,

че просто:  Вятърът съм наследил!...

 

И за това не мога да остана

загледан в залезът, на този кей,

когато ме очаква Океана

под звездният разкошен полюлей...

 

И знам, че ме очаква под платната

и всеки там в безветрие моряк,

безпомощно загледан в Необята-

допил на екс последният коняк...

 

... И ето ме: в Началото на Времето,

и пак съм сам на този бряг бурлив,

и Боговете чакам, да приема

от тях Наследството...  Нетърпелив,

 

на залезът посоката да хвана,

отново напорист и замечтан,

и със безумна щедрост в Океана

на всеки от Наследството да дам...

 

... А във пристанищните кръчми вечер,

моряците с последният коняк,

обърквайки и думите си вече

да се препират: как един моряк

 

там, някога от времето далечно

когато всичко е било вода,

и днес се носи над вълните вечно-

спасявайки моряците в беда!...

 

Коста Качев,

19.10.2014.

Средиземна море,

Италия.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??