18.04.2008 г., 7:20 ч.

Насъщно присъствие 

  Поезия » Гражданска
503 0 9
Има и такива пътища тревожни
за човека - пъклени, безбожни...
Има и такива дни валежни -
от празници и чувства нежни...
Дни... човеконенавистни,
зеещи, вътреутробно-пастни...
И благоговение между пръстите,
рукнало по водата, от пръските...
Блянове от семе покълнали,
с жалостна пепел изхвръкнали...
И зародишно поемат по вятъра
или по коридори, мятат се...
Те не знаят още за славея
или за ненужно тщеславие...
Има и такива пътища...
Другопланетно бъдеще...
И съдба с неумолимо присъствие,
пееща с утеха и милост за насъщния.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??