26.01.2022 г., 17:29 ч.  

Не 

  Поезия
502 8 16

Нека няма сто ужасни зими...

 

"Най-бялата е тази тишина",
но тя отдавна хич не ми отива.
Замръзнала е цялата земя
и диша сякаш сто проклети зими.
Не искам да съм като сиромах,
останал сам по ледени пързалки.
Душата не обича този страх,
че в тъмното е мъничка и жалка.
А залезът когато прокърви,
случайно върху бялата постеля,
тя тъжно си измисля сто вини
как зимата не е, не е за нея.
Мечтите са завити с пелена
и чакат само лъч, за да покълнат
по-пъстри от сто пясъчни лета...
И бялото ще трябва да си тръгне.

© Деа Всички права запазени

Най-бялата е тази тишина
и тя на януари е любима –
студена, като мраморна стена
и дълга, като сто ужасни зими.
По-бедна от бездомен сиромах, ...
  1075  16  24 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??