24.11.2007 г., 11:13 ч.

Не е срамно да си българин 

  Поезия » Друга
803 0 6

Не се срамувам, че съм Българка

и че в България живея аз.

В ден прекрасен съм родена -

тук, в моята родина.

Не се срамувам от "своя род и език",

а от нашите управници,

които от подлост и от глупост

национални предатели станаха.

Не е срамно да си Българин

и в България да живееш ти,

тук да си роден и да обичаш живота

и от коварните управници

с всеобщи усилия да я спасиш.

Не е срамно да си Българин,

както управниците ни втълпяват.

Срамно е тях да търпим все още -

тези сини, червени и жълти негодници,

които гледат своите интереси и капризи,

нехаейки за благото на България.

Искам своето мнение да изкажа

и по този начин да покажа,

че това просто не са хора,

а жалки човешки подобия.

Засрамете се, "господа и дами",

които в парламента стоите!

Засрамете се, бре, некадърници,

ако въобще знаете що е срам!

Засрамете се, ако имате чест,

в което дълбоко се съмнявам.

И запомнете какво ви казвам -

не е срамно да си Българин,

и то Българин с главно "Б",

а да си политик - държавник,

който поради своята продажна глупост,

стана вече политик - народоизменник.

Срамувам се от вас, "господа и дами",

които станахте предатели най-долни,

забравяйки най-нехайно, че и вие сте били

част от тази тъй красива страна,

която днес най-безсрамно и подло

грабите кой, откъдето и колкото свари,

която е предавана ежедневно

от вашите подли намерения.

 

 

© Мечтателка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Жарковски! Всичко хубаво ти желая.
    Поздрав!
  • Браво, Диана!!!
  • Благодаря, тюркоаз!
    Благодаря, malinka_loves_miro!
    Благодаря, azura_luna!
    Много сте мили!
    Наистина много обичам България като родина, но като държава я мразя до болка, защото ме е предавала многократно и е стъпквала мечтите ми още в зародиш.
    Надявам се, че с времето положението в България ще се подобри, но кой знае кога и дали въобще се подобри положението - вече се чудя дали ще стане.
    Поздрави:
    f_e_l_i_n (Диана Латева)
  • Поздрави за стиха!Много обич и болка за България!
  • Доста си наблегнала на критиката ,браво !!!
  • Толкова потресаващо написано,
    моите адмирации!!!БРАВО!!!
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
Предложения
: ??:??