27.06.2021 г., 7:32 ч.

Не искаш ли? 

  Поезия
289 2 0

Фенерчето на малката светулка

протяга лъч към твоето сърце.

Навън тъмата ядно затупурка,

очите ти закрива бързо със ръце.

 

А Светлината толкова отдавна

в теб вижда лепкавия мрак.

С нов шанс към мисията славна

тя кани те по детски, пак и пак.

 

Не искаш ли да чуваш синевата,

росата ѝ да пиеш ден след ден?

Снишен във ръста на тревата

да видиш себе си във полет уловен.

 

Не искаш ли да пишеш нова утрин

в сърцето да заплуват чудеса?

И погледа ти чист да се събуди

съзрял зад облак цветовете на дъга.

 

Не искаш ли да те изкъпе Светлината,

да потече в небесни стихове във теб?

Ще видиш красота над красотата,

оставиш ли отворено, измъченото си сърце.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??