20.03.2013 г., 8:00 ч.

Не ми казвай защо те боли 

  Поезия
469 0 2

Не ми казвай защо те боли.

По дългия път е трънливо.

Викай, ругай, ако искаш - мълчи -

ще остана до теб търпеливо.

Да чуя всяка стаена сълза -

напираща, тъжна, горчива.

Всяка погубена малка мечта,

пазена толкоз грижливо;

да избърша твоите кървави рани

от толкова много падения,

да хвана в моите твоите длани,

зацапани със прегрешения.

Да извикам на глас твоята болка,

макар и тя име да няма.

И всички тревоги - големи и малки,

отвънка за миг да останат.

Не ми казвай защо те боли.

Може би аз вече зная.

Мълчаливо да бъде до утре дори

аз пак до теб ще остана.

 

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??