31.03.2012 г., 22:24 ч.

Не ми липсваш, приятелю 

  Поезия » Любовна
1002 0 12

Не ми липсваш, приятелю,

никак не ми липсваш.

Само дето понякога

в чувствата ми прииждаш,

като прилива, който

към брега се повдига

и повлича след себе си

песъчинки и миди...

 

Аз не зъзна без тебе...

Да... Без тебе не зъзна.

Само дето душата ми

като глетчер замръзна,

само дето през мене

ветровете минават...

Ту ме буря подеме,

ту ме дъжд запремята.

 

И не плача, приятелю.

Не... изобщо не плача.

Ти видял ли си някога

да заплаче палачът?

Само дето сълзата

на клепача трепери...

Не... не зная чия е.

Просто... тя ме намери.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??