31.05.2010 г., 0:50 ч.

Не повярвах 

  Поезия » Любовна
1814 0 30

Истината

завърза очите ми

и всички родени лъжи

замълчаха.

Не видях как си тръгнаха

стъпките.

Как след тях

се изправят тревите.

Ветровете се свиха

прегърбени...

Тишината отсвири сигнално

две покани

за тръгване

и разкъса гнева по лицата...

Стана тъмно отвътре.

Без огън вината

превърна се в пепел

и остана в огнището

като спомен от пламък на свещ...

Няма нищо –

само голата истина.

Няма нищо -

само празни стени

без картини по тях и портрети...

Да повярвам ли?

А  ми трябваше тази лъжа

да живея напук...

Не повярвах...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??