8.04.2017 г., 0:53 ч.  

Не се завръщат 

  Поезия » Друга
341 4 6

            

Не се завръщат изречените думи.

Мехлем или олово за душите,

политат волни те над друми,

поспират чак отвъд звездите.

 

Изплакани сълзи не се завръщат.

Родени от щастие и мъка

откриват в мрака своя къща

и спомнят радост и разлъка.

 

Не се завръщат и войниците,

убити там – на бойното поле,

а майките ги чакат под лозниците

и молят се за тях на колене.

 

Прокудени любови се не връщат.

Разчупили дрънчащите окови

в крилати птици се превръщат,

гнезда градят в сърцата нови

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??