16.07.2020 г., 7:57 ч.

(не)сонет за (...)Касандра 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми, Друга
611 0 0

                                                        по Ронсар

 

Косите ти – вълни от шоколад

завличат бавно всеки поглед

към сочните ти устни ад-

червени, в средата на които лед

 

се крие. Дори и Адът не е

край щастлив на всичките неволи,

сърцето щом не може там да тлее,

а гаснещо пред портите се моли.

 

Ще прося, ще чакам да отвориш

тез устни ад-червени, с които не говориш

никога във сънищата мои.

 

Понякога се чудя: дали

змии отровни не са били

косите ти завличащи?

 

                                          19.03.2020

© Драгомир Лаброев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??