31.10.2012 г., 12:48 ч.

Не съм до тука по хатър 

  Поезия » Гражданска
297 0 0

Преди не  смеех даже да помисля,
че  ще живея в нови векове,
че новата История ще листя
и бъдещето с мен ще се кове!

Но не така решила бе Съдбата,
аз днес посрещам идващия Век!
И на новия Милениум в зората 
стоя, като един щастлив Човек!

Родих се аз в едно щастливо време 
и в първата декада бях щастлив!
Но дойде друго нещастливо време,
и зная кой за всичко туй е крив!

Не искам в този спомен да се връщам!
Да си припомням лошата Съдба!
Защото ни изритаха от нашта къща 
и тръгнах аз немил-недраг в света!

Накрая пак нещата се смениха,
отиде си измисленият строй!
Но Старост ме посрещна на тепиха 
и тръгнах с нея аз да водя бой!

Но нея мога ли да надживея?!
Съмнявам се да свърша и това!
Мен Невъзможното ще ме отвее...
С какво ли още ще троша глава?!

При мен ще раснат моите проблеми,
защото Възрастта ми е кахър!
О, пак ще имам празници големи 
и няма да живея по хатър!
01.01 2000г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??