20.06.2017 г., 19:36 ч.

Не всяка обич с обич се прегръща 

  Поезия
429 3 9


Не всяка обич с обич се прегръща,
опасно близо дебне безразличие.
Под покрива на общата си къща,
умират хора срамно – като ничии.

 

И пак срамът живота им притиска,
главите се редят под гилотината.
Каквото от смъртта ще се разлисти,
е вдъхнато божествено от глината.

 

И този дъх е мярката за обич,
но колко лицемерно греят чувства,
защото самотата не заобля
и нежната окръжност е пропусната.

 

Тъй крехкото душевно съвършенство
се пука от преселили се призраци.
Прозорците са само заблудени,
защото са облечени във ризници.

 

Цвета Иванова

 

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??