2.08.2011 г., 21:20 ч.

Не заспивам 

  Поезия » Друга
529 0 2

 

Тъмно е, притихнала земята,

златен лик луната е закрила,

черен плащ нощта

навред размята,

всичко е приспала, притаила.

 

Не заспивам аз едничка само,

будна съм до късно - замечтана,

нямам си до мене

близко рамо

и самичка съм в нощта, горкана.

 

Дай ми вяра, Боже милостиви,

и надежда - светъл лъч в тъмата,

да приспи в мен чувства -

още живи,

да прокуди болката, тъгата!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да бъде! Пожелавам ти го от сърце! Поздрав!
  • Колко тъжно е когато през нощта,няма някой до когото да се докоснеш.Чувства останали сами в нощта, носят болка в самотата.
    Но пък харесах стихът ти!
Предложения
: ??:??