20.12.2020 г., 13:13 ч.

Неделна утрин 

  Поезия
753 6 11

Събуди ме с целувка, с кроасан и кафе.
Нека боси и рошави срещнем зората.
Подари ми усмивка. Даже по-добре две.
Замълчи. УсетИ любовта в тишината.

Сто години напред бих живяла така...
Виж, в прозореца утрото каца щастливо.
Аз посягам за захар. И твойта ръка
се докосва до моята. Е, не е ли красиво?

Стига бързане, бръснене, грим, облекло,
изключи телефона и "Нова програма".
Нека малко забравим за всяко "защо,
как, къде" ... И да бъдеме двама.

Събуди ме с целувка. И още една.
Забрави за света, той за нас и не знае.
Тази утрин е наша. Аз и ти, с любовта,
дето мило на кафе с кроасани ухае.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??