11.04.2023 г., 7:43 ч.

... неизбежностите, които стоят и чакат....... 

  Поезия » Любовна
251 2 0

... неизбежностите, които стоят и чакат... или отчаяните копнежи на съдбата...

 

"Разумът е безсилен в изразяването на Любовта..." - Руми

 

Спести ми непознатите жени...

Живяните. Оскъдно. И в излишък.

Дъждът пирува с мислите ми. И гаси.

Спести ми неочакваните лудости. Без писък.

 

... и питаш: "Знаеш ли?"...

А аз не знам, не знам, не знам...

И само те обичам до безпаметност...

И до безкрайност...

И наобратно пак до там...

 

И ме люлеят думите. И ехото. Годините. Изплетените лабиринти на съдбата.

Ранима чувственост... И твоето духовно вино...

... горят ме стръковете сухи на цветята...

 

Навярно има още думи... Тихотония... Отчаяни копнежи... Неизбежности...

Роса по пътя вятърът нарони...

Преди да изгоря... Опий ме...

С нежност...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??