Когато нещичко не можеш,
възхищавай се на друг.
Защо ти е да се тревожиш.
Помогни му, нека да е пръв.
Не завиждай, не отричай.
Първо малко помисли.
Мръсни ризи не събличай,
а с любов го награди.
Даже и талант да нямаш.
Сърце си имаш, две очи.
Помни душата е камбана.
Нека радостно звучи!
Най-голямата награда
е пред себе си да бъдеш чист.
Всичко друго отминава.
Един живот е - няма бис.
© Виолета Всички права запазени
Невена... не ви познавам, но ще оставя Особените за вас, а аз ще продължа с Неособените за контраст
Лека на всички.