11.07.2018 г., 1:29 ч.

/Не/културно 

  Поезия
301 0 0

Културата днес се търгува,

изложби на автентични народни носии,

експониране на старини,

изграждане на нови старини,

доизграждане на вече съществуващи полуразрушени старини,

но къде е лъчът, който стига до нас от старото?

Как едно нещо, построено днес,

ще донесе духа на древните?

Никак.

Традициите са затворени в музеи,

така стават някогашни традиции,

щото някогашните неща са в музеите,

няма култура – имало е,

сега я търгуваме, полуживата, някогашна култура,

търгуваме я, кой както може,

посвоему, всеки си измисля култура.

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??