26.05.2023 г., 17:17 ч.

Нещо не е както трябва! 

  Поезия » Друга
211 3 6

Присърце е взел навярно, точно мойте грехове,
за секунда да се мярна – бърза кръст да ми кове.
 — Слушай ме, ти твар лукава! Ни напред, а ни назад,
с мен – ни дава, ни се дава – щур поет, със собствен ад.

 

Тук додава, там пък дялка – кръстът крив и туй е то,
дребничка съм, хапка малка, но от жилаво тесто.
Нещо не е както трябва! Кръст кове самият бяс,
зърне ли ме - чука грабва... Той ли луд е, или аз?

 

Станах рано отзарана, с трина прага ми покрит,
друм към пъкъла е хванал дяволът и е сърдит.
Аз пък май към греховете си прибавих още пет,
тъп, бедняк и безпросветен непродаващ се поет.

 

 
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??