6.08.2009 г., 0:52 ч.

Нещо все се мени 

  Поезия » Друга
491 0 5

Колко пъти повтарям -

                   мога, нужно е, трябва

и отново потъвам

                   в тъй познат кръговрат.

Неизказано трудно

                   припечелва се хляба

и коварно изменя

                   непознатия свят.

 

Колко трудно намирам

                   точни, истински думи,

колко пъти не стига

                   глътка въздух или

доброволно заставам

                   срещу луди куршуми -

стара рана в гърдите

                   настойчиво боли.

 

Досто трудно живея.

                   Все се уча да плувам

в океана от чувства.

                   Без да гледам встрани,

мълчаливо и кратко

                   с нещо все се сбогувам,

в нещо все се надявам,

                   нещо все се мени.

 

Гинка Гарева

 

 

 

 

 

 

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво пишеш, много хубаво...
  • Всяка промяна носи нещо ново. Всяко ново нещо, е добре забравено старо!
    Щом е нужно и трябва,ти ще можеш да се справиш!ПРИВЕТ!
  • ...Хареса ми експеримента! Поздравче!...
  • Благодаря!
  • мелодиката на стихотворението, струва ми се, е подчинена в симбиоза от ритъм и рима, което понякога е коварен експеримент, както в случая...
    замисъл само не стига.
    но ти желая успех!
Предложения
: ??:??