28.06.2008 г., 7:21 ч.

Нестинарски огън... 

  Поезия
604 0 10

Нестинарски огън събужда нощта,

вик на птица разчупва простора.

От тревите към небето избухват звезди.

Жаравата сякаш въздъхва

и носи във себе си вик,

или спотаено обредно мълчание.

Не е нужно да си велик,

за да разбираш нейната тайна.

Просто трябва да вярваш,

че с любов ще взривиш самотата.

Да приемаш и болката и радостта

за живота си като отплата...

И тогава

ще тръгнеш по жаравата-път

и ще носиш в обвивка гореща

любовта и тъгата...

Нестинарският вик

със вечността ще те среща.

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??