16.01.2018 г., 23:37 ч.

НЕЗАБЕЛЕЖИМА 

  Поезия
384 0 0

Хваната в мощната десница 

на силен спазъм. В себе си роден 

и боледуван удар от плесница, 

в болезнен шепот на прокълнат ден. 

Превъплътена в тлееща светулка,

молеща се тъмно да е вън,

и в детски смях в люлееща се люлка, 

да чуе и да види,  там че съм, 

избликът на моите копнежи.

Към него пристрастена аз горя!

Кой бе той и как да забележи, 

че съм му сянка в чужда светлина? 

© Мария Божкова Всички права запазени

МаЖор 

16.01.2018 год. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??