17.09.2018 г., 10:46 ч.

Незабележимо 

  Поезия » Свободен стих, Друга
242 1 1

Вярвам, 
че звездите са родени в някоя благоуханна пролет, 
след залеза на мечтите, 
от хиляди малки черешови цветчета,

откраднати на дърветата от самотния, топъл вятър 
и плавно понесени далеч, 
и нагоре, нагоре, нагоре –
в безкрая,
където всяка нощ танцуват 
своите нежни мечтания да срещнат отново 
слънцето. 
И тръпнат в очакване, 
блестящи от надежда в невежеството си. 

 

А нежният вятър все още ги милва, 
незабележим.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми стиха ти , Наде!Поздравления!
Предложения
: ??:??