19.02.2021 г., 0:42 ч.

Неземно 

  Поезия » Пейзажна, Друга
408 0 0

Восъчни ръце милуват

стара сянка на картина.

Разтопени очи бленуват

до пясъчни кули да се събудят.

 

Сухи устни сънуват

узряла капина в юлската градина.

Ах, само ако можеха те - 

щяха до кръв да я целуват,

 

а после в нейните 

кървави оттенъци от паяжини да се окъпят.

 

 

Уморени колене жадуват 

да се завият под мохерното старо одеяло

(което с времето изглежда -  избледняло),

постелено върху все така красивата поляна:

осеяна от цветчета и свежа трева

нейде в гъстата Калимирова гора.

 

Споменът вече облечен е в бяло,

но в друго, чуждо за Природата тяло.

 

Тъй скъпо за ръцете, тъй бедно за думите.

 

 

Минзухарени зеници ликуват

под отиващото си жарко слънце.

Опиянени от капиновата кръв -

отново представят си, че са си в къщи.

Родното кътче, любимото вековно дръвче,

пискливия звук на звънче, закичено до входа, 

и нежното гласче, идещо от простора.

 

Какво не биха дали те пак да са щастливи -

душата на дете, прегръщащо ги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??