28.10.2011 г., 20:39 ч.

Нима бих могъл... 

  Поезия » Любовна
430 0 0

Нима бих могъл…

 

Аз никога не ще забравя

това, с което ме плени!
И своята любов ще славя...
И наш'те славни младини!

 

О, аз те срещнах, непозната...
Потънах в сините очи.
Обикнах те, за добротата.
За твойте слънчеви лъчи!

 

Нима бих могъл да забравя
очите, русите коси!?
Русалката си да не славя…
Това, което беше ти!

 

И Пролетта, и наш'то лято,
щастливите велики дни,
и наш'то първо чувство свято...
В ония ранни младини!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??