20.01.2015 г., 11:18 ч.

Ноемврийско ЕКГ 

  Поезия » Любовна
691 0 2

-


Ноември е. И слънцето е слабо,

но споменът е с летни измерения.

Луната е извита жълта сабя

за мислите. Убийство преднамерено.

 

И тази обич се оказа рискова.

Очакването — възел подир възел.

С ”родена съм за тебе до поискване”

надеждата отново ме подхлъзна.

 

Навярно аз съм по-добра от нея,

но ти ще разбереш това, когато

през зимата (без мене) заживееш

със спомена за жаркото ни лято.

 

И даже съм с по-слънчева усмивка

и мога до зори да пиша притчи...

Но сянка съм, и с виното ти пивко

по лунния прозорец ще се стичам.

 

Да беше тръгнал миг преди очите ми

в платната всяка багра да узнаят.

Днес късно ЕКГ за теб отчита:

обича го... обича...

И това е!

 

 

-

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??