25.09.2010 г., 18:06 ч.

Нощем 

  Поезия » Философска
709 0 1

Нощем, казват, всички сме еднакви.

Еднакво тънем в самота,

мечтаем слънце в тъмнина,

но светлините му са кратки.

 

И нощем всички сме търсачи

на смисъл, чувства, вдъхновение

и, вярвайки в различни заблуждения,

си ставаме сами палачи.

 

И нощем в мислите объркани

поемаме по тъмните пътеки,

и слепешком се движи всеки,

препъва се във истини захвърлени:

 

те, пътищата, никъде не водят

без светлината на мечтите

и тъй далечни са звездите

за тез', що без надежда бродят.

 

Дали главата си да сложи на дръвника -

за себе си човекът сам решава

и не съдбата брадвата стоварва,

когато носиш маска многолика.

 

Затуй търсете нощем светлината,

дълбоко във сърцето скрита,

че само тя, в любов обвита,

навеки ще прогони тъмнината.

 

И само тя, ако е искрена,

ни води все към нашето спасение,

дори и нощем тя е вдъхновение,

ще ни дари със смисъл, чувства, истини...

 

 

 

© Надежда Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??