7.04.2018 г., 3:17 ч.

Нощно пътуване 

  Поезия
291 1 3

 

Късно е!

Пак си изпуснах трамвая!

Иначе щях да те стигна,

къде си?

Пак ли на крайната спирка ридая,

пак ли прехвърлям възможни адреси!

Няма те!

После пътувам, пътувам…

Някой ме вика и слизам –

не си ти!

Странно, гласа ти навсякъде чувам,

Ала напразно се взират очите…

 

Времето няма да върна обратно!

Мислех, пред мен е животът -

                            изгубих!

И си платих,

                  няма нищо безплатно -

нощем все още гласът ти ме буди!

 

Късно е!

Спирката пак си пропуснах!

Всъщност, къде ще ме чакаш не зная.

Твоята спирка отдавна е пуста!

Спирка, където не спира трамвая.

© Елка Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса!
  • Красива поезия! Аплодисменти!
  • Вълнуваща лирика!
    Нерядко в търсенето на любовта губим и себе си и нея.
    Магията е в това самота любов да ни намери. Ако трябва тя сама ще построи спирка,
    за да слезе на нея. Поздравявам те, Елка! Искрена и затрогваща поезия!
Предложения
: ??:??