5.10.2020 г., 13:59 ч.

Носталгия... 

  Поезия » Друга
142 0 0

 

Носталгия...

 

Тъмните си образи оглеждат

облаци във сребърна вода,

а над тях в сподавена надежда

гледа плахо пълната Луна...

 

Чакам тя пътека да направи

и да я застели в светлини –

път в Безкрайността отиващ право

и в незнайни приказни страни...

 

В тази нощ на красота и тайни

моля се на златната Луна:

„Потопи ме в светлата Безкрайност –

посочи ми родната страна.“

 

А не вярвам в приказките вече,

в тяхната измамна красота –

що́то помня някъде далече,

може и дори накрай Света

 

има дом където съм се раждал,

не дворец, а къщичка една,

дето съм усетил първа жажда

и целунат първом от Жена!...

 

12.0.1982. Северния пасифик

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??