29.11.2019 г., 21:36 ч.

Нотописите на листопада 

  Поезия » Любовна
388 2 6

 

НОТОПИСИТЕ НА ЛИСТОПАДА
 

Щом залезът – тафта от злато,

разстели меките си дипли,

и листопадното богатство

въздигнат есенните вихри,

и щом къртичинки поникнат,

ухае ли на пръст и зима,

и мъх, от северняка милнат,

със шала си ръждив закима,

а таралежите на топло

прегърнат дъхавите круши,

и тръгне по земята Господ

със вид на старец омърлушен,

и стъпките му се препълнят

от кал, суграшица и шума,

и кос сред храстите безмълвни

последния рефрен издума,

разпаднал се на тъжни ноти,

които тропат по листата,

и нотописват без охота

плача на бръснещия вятър,

залостя ли душа на тъмно

в дълбоката безкрайна вечер,

от мен тогава ти си тръгнал

и няма да се върнеш вече.

Обичах силно и не помня,

кога настъпи мрачна есен.

Дъждът пристигна многословен

и си отиде безсловесен.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??