Отмина вече двадесети век
Пораснах с още някой ден
И уж съм вече зрял човек
Пък се държа, като незрял гамен.
Уж трябва, като зрял човек
Да не правя вече толкоз грешки
А то, като дете от онзи век
Повтарям ги, дори по тежки.
Играе ми се още, не искам да порасна,
Но ме притискат и вече съм нащрек
Налага се макар да знам, че е опасна
Таз роля на голям човек.
Да правя грешки искам още, Боже
Да бягам от нормалния живот
Но време е да спра, макар да може
Да си живея, както досега - в галоп.
© Hristo Hristov Всички права запазени