15.03.2012 г., 18:56 ч.

… някъде в Началото… и след това... 

  Поезия » Любовна
1080 0 26



… някъде в Началото… и след това... 


Нямаме нищо общо.
Това и аз потвърждавам.
Измислих си любовта ни рошава.
Нощем иска. Денем не дава.

Бог знае къде е Началото.
Времето стъпките ни замита.
Дали не ни е познала?
Или от памтивека сред нас е скитала.

Сама си написах сценария.
Ти бе единствен зрител.
И вря любовта на пара.
Витаминозна е. Старите питай.

Край и Начало се сляха.
Ти утвърдително кимаш.
Думите ме опяха.
Още преди да ме имаш.

И ме реши. Проблемна съм.
Винаги неразбрана.
В мен нещо хитростно дреме.
Не можеш в ръце да ме хванеш.

Вместо да плача, се смея.
И над представите свои.
Нека, любов, онемея…
… ако са чувствата
                      само декори!

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??