3.05.2012 г., 10:27 ч.

Обич 

  Поезия » Друга
469 0 2

Обич

 

Пред погледа ми разлюлели се полята,

разцъфнали, дърветата горят.

Шумът на дивните ливади

заедно с мен вървят.

 

Шума оставих го далече,

накичих се с полските цветя.

Чучулига повиках от небето,

умората позната отлетя.

 

Коя незнайница ме тук повика

сред полята да почувствам радостта?

Свежия полъх на цветята,

на прохладните дървета сладостта.

 

О, сърце обичано - ти пееш,

чуваш ли чучулигата, и тя запя!

В далечината виждаш ли овчаря,

песента му като славей долетя.

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Минка,с наслада чета и Ваште стихове-харесват ми.
    Благодаря за слънчевия поздрав г-н Матерхорнов-чаках го!
  • Прекрасна обич!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??