18.04.2024 г., 14:35 ч.

Оцеляла над пространството и времето! 

  Поезия
233 6 19

Времето се заплаща с висока цена.

Ресто не връща и на богат, и на беден.

Еднопосочна, за жалост, е всяка стрелка,

Минутите препускат, разкъсали стремето.

Едно ни  дарява, а друго  ни  взима -

Приятелство, любов, морал и пари…

Разделят ни вселени по житейската крива, а                    

Огън по здрачаване… разрушава стени!                              

Сърцето за обич тогава проглежда                 

Твърде дълго след безкрайното скитане.

Раните зарастват… Бяха под доспехите,

А ризата прилепва на любовта усмирителна.                 

На иглен връх крепи се времето.

Светът само миг триумфира в нозете ни!                        

Твърдо вярвам, любовта е

Вълшебството

Оцеляла над пространството и времето!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Времепространство »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??