Apr 18, 2024, 2:35 PM

Оцеляла над пространството и времето! 

  Poetry
242 6 19

Времето се заплаща с висока цена.

Ресто не връща и на богат, и на беден.

Еднопосочна, за жалост, е всяка стрелка,

Минутите препускат, разкъсали стремето.

Едно ни  дарява, а друго  ни  взима -

Приятелство, любов, морал и пари…

Разделят ни вселени по житейската крива, а                    

Огън по здрачаване… разрушава стени!                              

Сърцето за обич тогава проглежда                 

Твърде дълго след безкрайното скитане.

Раните зарастват… Бяха под доспехите,

А ризата прилепва на любовта усмирителна.                 

На иглен връх крепи се времето.

Светът само миг триумфира в нозете ни!                        

Твърдо вярвам, любовта е

Вълшебството

Оцеляла над пространството и времето!

© Даниела Виткова All rights reserved.

The work is a contestant:

Времепространство »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??