18.09.2020 г., 19:57 ч.  

Оптимистично 

  Поезия » Гражданска
239 0 0

Нашето време е въглен от сажди,

птица обречена с отровна рана,
коварна истина в деня ни горчи,
изгрев без слънце е обич презряна.
Дай ни ти, Господи, сили и воля,
над черна пропаст бял мост да изградим,
да изтрием завинаги омразна неволя,
облака тъмен в светло слънце да преродим.
Смело да кажем твърдо "не" на лъжата,
нека е ясно, помни народът и вече знае,
той ще намери своите Жар-птици,
ангел от дявола ще разпознае...
 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??