Ти искаш за любов да ти напиша?
Тя е кралицата на двойни роли:
с развалини играе в Могадишу
или звездите ва́ди ги от гьола!
Светът ли, тоест винаги сме ние!
От другата страна съм на кълбото,
а него от любов като го свие
и удря на въртене през просото!
Враждебността реши – ще го напуска!
Припряна си забрави дереджето.
Остави ми бележка на закуска:
„Пресичай на червено до сърцето!“
Враждата пред лицето да не идва...
с „Добрият, Лошият“ ми праща „Злият“
Измислих си рецепта и молитва...
... лекувам се с любов от проклетия!
Произведението е участник в конкурса:
Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните хора - в свят, пълен с омраза. Същия свят. »