17.06.2009 г., 22:21 ч.

Откога (в сепия) 

  Поезия » Друга
913 0 4

Откога не съм живяла

в този град, кога ми е разлюбил

очите, стиховете, летните сандали:

промъркват вишневите котки

на оградите, притичва млад фазан

по дяланите камъни... са построили

старите му махали - кутийка

от сардини, църквата

до римски терми бяла е за сватба,

но не за моята (отложена

за друго може би обичане),

сянката ми грабна гущерче и

откога не съм живяла този град,

но откога

заснимам спомени

в чемширения двор ли

ще се върна, защото откога

не съм живяла, откога

не се е влюбвал в мен

града ми...

© Елед вен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??