5.08.2020 г., 23:16 ч.  

Откраднах от Вятъра 

  Поезия » Друга
958 6 9

Мои чергарски килими, 
цветни рисунки в тревата - 
радвам се днес, че ви има, 
осъмнала до Свободата. 

Стократно проклинах си Бога, 
когато във тиня затъвах... 
Тогава компасът ми "мога" - 
показваше - "утре ще Бъда". 

Но винаги Вятъра молех - 
най-точният, верен приятел. 
Не виках - "Невольо, Невольо"... 
Той сам ме намираше някак. 

И в глутници, и по баири - 
прогонваше зло и несретност. 
Откраднах си тайничко сили
от него.
Прости ми, Чудесни!

Ех, мои чергарски килими - 
сега мога да ви издигам
в просторите сини, красиви... 
и пак да ви свалям... щастлива. 

 

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??