20.11.2014 г., 19:03 ч.

Откраднат ключ 

  Поезия » Любовна
506 0 4

Откраднат ключ

 

 

Там във незнайните,

там във потайните

дебри на мойто сърце

спомени скътал съм,

нежност запазил съм -

мигове дето ми взе.

Най-спотаените,

най-съкровените

прости, човешки мечти,

неизживяни и рапиляни

също запазил съм там!

С тях аз си лягам!

И с тях заспивам!

Как ще осъмна не знам?

Боси крачета тичат в съня ми,

буди ме детският смях

И две ръчички към мен се протягат,

но не достигам до тях!

Погледи влюбени,

страсти изгубени:

обич, надежда и плам -

всичките те, там са заключени

Ключа кой открадна – не знам!?

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво! Съгласна съм с Рени...
  • Любо, Сърцето е ковчежник - то държи и ключа. Харесва ми поезията ти, Добро утро!
  • Толкова нежност има в тъгата ти...
  • Много силно и тъжно!Има болка и разочарование, но пък е много красиво казано!Поздравявам те за стихотворението и ти пожелавам да намериш ключа!
Предложения
: ??:??