11.11.2011 г., 21:15 ч.

Откраднати 

  Поезия » Любовна
589 0 7

И днес осъмнах с твоите очи,

откраднах си ги снощи, на смрачаване.

Не чух как пеят първите петли,

навярно днес и те са онемяли.

Или пък зорко пазят моя сън

и искат да забавят малко изгрева.

Единствено дъждът с камбанен звън

разкъсва тишината и се плиска.

И шепне, премалял от самота,

откраднал зрънце спомен с всяка капка.

А с първите лъчи на утринта

притихва на прозореца и чака

да му разкажа как и този път

с теб лудо и отново се обичахме.

Очите ти откраднах, а дъждът

днес като обич тихичко изтича...

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??