18.01.2016 г., 12:37 ч.

Парчета Любов 

  Поезия » Любовна
387 1 1

Свалих от стените това, което е мое,
книгите пъхнах в кутии със цвят,
шкафове, пълни с дрехи опразних, а твоите
в гардероба останаха тъй да висят.

 

Във куфар всичко, що имам събрах,
сложих го точно там до вратата,
чашата пълна с горчилка излях,
но горчива усмивка стои на устата.

 

Погледнах към теб, главата ти все тъй стои
наведена и гледаш право към пода.
"Почакай", промълви, "недей, остани
не тръгвай, защо ме оставяш да страдам"?

 

Не знаеш ти какво нося във мен,
че чувства на болка, вина и омраза
са вплетени вътре като вихър студен,
Тръгвам, това е, какво да ти кажа?

© Joakim from the grave Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъжко и хубаво стихотворение. Персонифицира четящия с Лирическия. Поздрав!
Предложения
: ??:??