16.03.2011 г., 21:48 ч.

Пазар 

  Поезия » Гражданска
356 0 2

ПАЗАР

 

Наблизо до нас нов пазар има,

покрит и добре уреден.

И пролет, лято, есен и зима

със стока е все зареден.

 

Масите трупнати - какво няма!

Плодове разни, зеленчук.

Природната щедрост е голяма.

Аз често минавам оттук.

 

Гледам усмихнати продавачки,

любезно ме канят при тях.

Пари нямам, с ускорени крачки

бързо отминавам за смях.

 

Нявга - рядко по масите пищни

виждам надпис - някак смутен,

изглеждат ми стоките излишни.

Българска стока е пред мен.

 

Вместо да пише: "стоката вносна

от еди коя си страна,

надпис: българска, също сносна,

дори е от тях по-добра.

 

Става ми тъжно - вървя унила.

Как и защо така стана?

Къде съм аз - в страната си мила,

или нейде в чужда страна.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът може да е счешен, но положението е множо тъжно,дори жялко.От плодородна градина кега строното ти е залята от вносни плодове и зеленчуци и пр. Мен ме боли, за другите незвам. Радвам се, че такава оценена поетеса идва на страничката ви.
  • Малко ме натъжи този смешен стих!
    Но пък се наситих на природната му щедрост!
    Браво!
Предложения
: ??:??