Да видиш своя образ
не в огледало, а в картина.
Да се питаш защо небето е синьо
и защо водата е синя?
Да се усмихнеш на себе си,
макар че не се съзираш ясно,
защото пейзажното осъзнаване
е прекрасно!
Това стана съвсем случайно,
между теб и картината е тайна.
Сигурно е, че ще се огледаш
пак в огледало, нали?
Но ще се сещаш и за другото
платно, когато вали.
Защото твоето отражение
е най-живописното въображение.
© Боряна Всички права запазени