1.05.2017 г., 0:31 ч.  

Песен за Огоста 

  Поезия » Авторска песен
670 1 2

            Завръщам се пак след години

            в моето родно селце,

            пребродих морета, долѝни,

            но тука е мойто сърце.

________________

Припев:

 

           Тече ли,тече Огоста,

           забързана там под Моста*,

           отнася мечтите наши

           и нашата младост с тях.

__________________________________'

 

            Из малките улички пусти

            пристъпвам аз бавно сега,

            оглеждам се плахо да зърна

            я майчица, я мил баща.

 

            Лозите над мен се надвесват

            и шепнат ми сякаш със глас,

            завръщаш се късно човече

            и капчици ронят кат' плач.

 

            Пловдив

            2012

 

© Хари Спасов Всички права запазени

* - Моста-местност

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??