19.10.2017 г., 20:00 ч.  

Пешка 

  Поезия » Друга
459 2 13

             Аз съм пешката* в стария шах,

             по полето игрално ме местят.

             В ход безумен и със замах

             падам жертва при първият страх.

 

             Да отстъпвам назад нямам право,

             все напред или само встрани.

             Тъй сърцето ми стана кораво

             и смъртта гледам право в очи.

 

             И изглеждам им толкова бавна,

             неспособна на подвиг дори.

             Бройка само в битката славна,

             лесно паднала - няма следи.

 

             Аз съм пешката - винаги черна,

             отстоявам победи, войни.

             Имам сила даже безмерна,

             цар спасявам в тежко реми**.

 

             19.10.2017

              Пловдив

© Хари Спасов Всички права запазени

*-пешка - най-слабата фигура в шахматната игра.

**реми - равенство.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??