20.09.2007 г., 20:08 ч.

Петък срещу събота 

  Поезия
756 0 6

 

                Петък срещу събота


          Разтърквам очи в тъмнината...

          Сега те не ми вършат работа.

          Усещам те само с душата -

          добре дошъл си ми в събота!


          И жадна съм, и разплискана...

          Разискрят се клетките в мене.

          Аз чакам твоето "Искам те!",

          докато пиша дълга поема...


          И "виждам", че тихо пристъпваш,

          внимателно - да не ме будиш...

          Във стаята се промъкваш

          и грейва поредно чудо!


          А спомените се връщат със сила,

          която разбърква посоките...

          На малка топка се свивам -

          да полетя във просторите!


          И ти ме повеждаш в приказки

          за змейове и юнаци напети.

          Разчитам красивите символи -

          без нужда от стройни сонети.


          Заслушвам се в тишината,

          разпръсквам люти съмнения.

          Изпращам далече тъгата

          и плувам във откровения.

                                  © Павлина Петрова

© Павлина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • и грейва поредно чудо!
    _____________________________
    Истината за...истината в нас самите.Тази която много често искаме да унищожим, да прокудим, да забравим, защото ни боли от трепета на собствената ни душа.
    Много добър стих pavli!

  • И аз се присъеднинявам към Маги с твърдението, че пишеш много хубаво! Желая ти тъгата да е все далеч от теб!
  • Ех,какво щастие!Завиждам ти.Браво!!!
  • Много , много красиво пишеш,
    мила Павлина-
    Изпращам далече тъгата
    и плувам в откровения.
    Истинско , искрено и много нежно.
    С обич.
  • Поздравления!!!
  • Браво!!!
    Харесва ми !
Предложения
: ??:??