Пишете само… Денем при това
Не ми се спи. Какво да правя? Пиша.
Опитвах да броя овце, кози.
(Напълно безполезно и излишно)
Сънят отказа да ме навести.
Шушони плетох. Вече цял чувал са.
(Ще оборудвам цялата рода)
Устата се разчекна от прозявки,
и пак не се получи да заспя.
Дори взех хапче. Точно по рецепта.
(Кокорих се до седем сутринта)
Оказах се в онези пет процента
с парадоксалния обратен резултат.
Тогаз′ реших се. Пробвах и прописах.
И нямам спиране. Компютърът загря.
Това е болест. (Не. Не си измислям.)
И графомания се казва болестта.
Била заразна ... Значи се пазете.
Четете със предпазни очила.
(И даже няма нужда да четете).
Пишете само… Денем при това.
© Дочка Василева Всички права запазени