18.12.2008 г., 13:01 ч.

Писмо 

  Поезия
770 0 4
Ти ли ме наказа със любов,
когато аз не те обичах?
Ти ли ми написа послеслов:
"Изцяло твоя.
                    От едно момиче."


Ти ли ме накара да простя
за болката на мойто листче?
Че днес не мога да заспя -
сякаш съм ранено птиче.

Че днес не мога да спася
себе си дори от ревност.
О, колко искам да шептя,
но сърцето се надига гневно -
че момичето не е при мен.
А дори не знам кое е.
Ех, да мине този ден,
за да напусна тази стая;
за да бродя из света,
където някой ме обича.

Здрасти! Ти ли си това -
от писмото малкото момиче?

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??