14.05.2020 г., 17:06 ч.

По детски 

  Поезия
455 7 5

От луната люлка ще направя,

от небето - пухена завивка.

Ще сънувам сънища от рая

и ще се надявам да са истински!

 

А дъгата в кораб ще превърна,

мачтите ще бъдат в седем цвята.

Ще отплавам птиците да върна,

дето заминават всяко лято.

 

От хартия, само да ме видите,

как ще сгъната истинска ракета.

И ще отлетя със Персеидите,

да разгледам другите планети.

 

После може малко да се върна,

за да си почина на дивана.

Някой да ме чака и прегърне,

аз да му разкажа как мечтая.

 

А когато дъжд навън заплиска

и свирепо вятърът бушува,

на тавана, без да се замисля-

ярко слънце ще си нарисувам.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??