П О П Ъ Т Я 28
Планетата ни е жив организъм,
диша, храни се с астероиди и космически прах,
Светлината и тя е в списъка със провизиите,
тъгува, пътува, муси се, залива се в смях...
С Венера участват в конкурси за красота,
с Марс се носи в ритъм на знойно танго,
с Луната си светят взаимно в утробата на нощта
и търпи ни все още незнайно Защо...?!
02.06.2024 г., гр. Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени